Plan b Live Academy

Workshop op maat voor jouw organisatie

Leren hoe rouwen werkt, met een lezing, een workshop of een  training voor je medewerkers, het kan.

Er beweegt veel in het rouwlandschap. Lange tijd waren de inzichten omtrent  rouw en ‘rouwverwerking’ in het beste geval beperkt tot de befaamde zogenaamde fasen van rouw. In de medische wereld en in de uitvaartwereld was de aandacht voor het thema eerder gering of geheel afwezig. De jongste jaren zijn er met betrekking tot verlies en verdriet heel wat nieuwe wetenschappelijke ontwikkelingen geweest. De honger naar kennis groeit gestaag. En gelukkig ook het aanbod.

Een gerichte opleiding voor de artsen van een medische groepspraktijk, een workshop voor begrafenispersoneel, een training voor hulpverleners in de palliatieve zorg, een basisopleiding voor vrijwilligers van een lotgenotengroep, een lezing op het event van uw vereniging, communicatietips voor studenten afscheidsfotografie, een info-moment op de teambuilding van uw uitvaartonderneming, een gastcollege voor studenten geneeskunde of andere zorgberoepen, een intervisiemoment voor noodhulp en interventiediensten, politie, brandweer, civiele bescherming, crisisinterventie of slachtofferhulp…

neem vrijblijvend contact op met Plan b en informeer naar de mogelijkheden

module5
dylan-gillis-KdeqA3aTnBY-unsplash

Welzijn op de werkvloer: rouwtips voor HR-professionals

Welzijn op de werkvloer

Tips en trics met betrekking tot rouwcommunicatie voor HR-medewerkers van kleine of grote organisaties. Wat zijn de do’s en dont’s als er een medewerker in rouw is na het verlies van een dierbare? Wat kan je zeggen, wat zeg je beter niet? Hoe vang je iemand op bij  werkhervatting na een periode van herstel na verlies? Wat als een medewerker overlijdt? Hoe communiceer je dat aan de collega’s? Wat als het verlies jou ook stevig raakt? Hoe hou je jezelf staande en hoe hou je de vinger aan de pols voor reflexie en zelfzorg? Hoe kan je een korte memorial organiseren en welke oplossingen bestaan er als er geen ruimte is voor een herdenkingsplekje.

Plan b kan gerichte training aanbieden of ondersteuning verzorgen bij herdenkingsmomenten.

Lees meer

Intervisie voor professionals

Ook hulpverleners zijn maar gewone mensen. Wie dagelijks (of dag en nacht) klaar staat voor de zorg voor anderen kan daarbij soms zichzelf vergeten. Burn-out en stressklachten komen veel vaker voor in zorgberoepen. Werk je bijvoorbeeld op een palliatieve afdeling of word je in een Woon Zorgcentrum vaak geconfronteerd met verlies van patiënten? Ben je als uitvaartprofessional elke dag omringd met verlies en verdriet van nabestaanden?  Dan laat dat je niet onberoerd. Dan is het des te belangrijker om goed voor jezelf te zorgen.

Er is ook een reden waarom je voor dit beroep koos. Je mag nog een mooie ‘Why’ hebben die je roeping vormde, het is belangrijk om goed zorg te dragen voor jezelf. Heel wat mensen kiezen vanuit een eigen verlies als ‘ervaringsdeskundige’ voor een bepaalde loopbaan. Daar is niks mis mee zolang men zich ervan bewust blijft dat spiegelneuronen ook de eigen pijn kunnen triggeren. Dan worden zelfzorg en heling van je eigen stuk erg belangrijk.

Plan b kan in die intervisie voorzien.

Lees meer
intervisie voor rouwzorg professionals

Lezingen

Op zoek naar een boeiende spreker voor de maandelijkse thema-avond van je vereniging? Een key-note speaker nodig op jouw event? Of ben je zelf opleider en bied je aan je trainees graag een verdiepend gastcollege aan? Zoek je als educatief medewerker van je vzw  naar geschikte sprekers voor de jaarlijkse opleidingsdag van je vrijwilligers? Of ben je in je medische groepspraktijk als arts verantwoordelijke voor de LOK-activiteiten? Ben je uitvaartorganisatie of partner in uitvaartpersoneel en plan je een team-building event waarin ook een inhoudelijk luik goed zou passen: inspirerend en tegelijk toch voldoende luchtig voor de gelegenheid?

Neem contact op met Plan b en ontdek wat de mogelijkheden zijn

Lees meer
Lezingen voor rouwprofessionals en vrijwilligers. Plan b te schoten