Rouwatelier

Online zelfhulp bij verlies en verdriet

Na driehonderduizend jaar zou je verwachten dat mensen weten hoe rouw werkt

Je bent in verdriet omwille van een groot verlies en je zou zo graag wat meer grip willen krijgen en snappen wat er met je aan de hand is. Of je bent niet zelf in rouw maar iemand in je nabije omgeving is dat wel en je weet niet welke dingen wel of niet te zeggen of hoe je kan helpen. Misschien ben je iemand die niet zo meteen naar  een hulpverlener stapt of die niet graag zn eigen verhaal deelt met derden, maar wil je wel aan de slag met wat je zelf kan vinden. Of je bent zelf rouwcoach en op zoek naar verdiepende inzichten of intervisie met vakgenoten. 

Dan is Rouwatelier vast iets voor jou.

In het leven is er niks zeker. Behalve dat we dood gaan. Daar ontsnapt niemand aan. Vroeg of laat gaat iedereen dood. Voor de nabestaanden volgt er dan rouw. Dat gaat al zolang de mensheid bestaat zo. Sinds driehonderd duizend jaar. Dus je zou dan verwachten dat we na drie duizend eeuwen wel weten hoe rouw werkt. Nochtans, voor de overgrote meerderheid van de mensen is dat niet zo. Dat komt doordat we dat nergens leren

Daar wil Plan b met Rouwatelier wat aan doen.

Rouwatelier2
Rouwatelier3

Rouw is liefde die zijn adres is kwijtgeraakt.

Jean-Jacques Suurmond

De dood wordt doodgezwegen

We leren haast nergens hoe we kunnen rouwen. Als er dan plots een dierbare komt te overlijden dan staan we vaak ook machteloos. Of iemand in onze omgeving is in rouw en we weten niet hoe we kunnen troosten of helpen. Hoewel we op school of in de samenleving of in onze opvoeding daar nauwelijks wat bruikbaars over opsteken is er sedert de oudheid toch onnoemelijk veel wijsheid en kennis vergaard en doorgegeven omtrent rouw. Al sinds eeuwen -maar zeker de jongste decennia- en vooral ook de laatste jaren- is er veel gestudeerd en gepubliceerd over rouw. Tegelijkertijd echter zijn we wat vervreemd geraakt van het begrip ‘sterven’ en wordt de dood verbannen, ver weg verwijderd van ons dagelijkse leven. Ergens weggeduwd naar de klinische achterkamers van ziekenhuizen en woonzorgcentra. ‘Dood’ is een taboe geworden. Daar wordt niet over gesproken. In dit online leertraject gaan we samen de ‘dood’ terug op de kaart van het leven zetten. Samen gaan we kijken welke belangrijke inzichten er omtrent rouw te leren vallen waarmee jij jezelf en anderen kan vooruit helpen.
Lees meer

De tien modules van rouwatelier

  1. Waarom rouwen zo moeilijk is
  2. Harnekkige cliché’s over rouw. De do’s en don’ts bij verdrietondersteuning. Wat helpt? Wat niet?
  3. Sterker na verlies en verdriet: Inzicht verwerven in de vier factoren die jouw rouwproces bepalen
  4. Verder na zelfdoding van een dierbare
  5. Inzicht in de verschillende rouwmodellen
  6. Verlaat verdriet – uitgestelde rouw
  7. Rituelen en ceremonies
  8. Het f2F proces, debriefing 2.0
  9. Verlies van ongeboren leven
  10. Mannen rouwen anders dan vrouwen

In het online traject Rouwatelier

Dankzij Rouwatelier

Trajectwaarde

€ 179

Volgende live webinar donderdag 21 oktober 2021 om 14u

inschrijven Rouwatelier

Schrijf je in via het contactformulier of stel je vraag over Rouwatelier. Welk onderwerp zou jij graag aan bod laten komen tijdens de live online masterclasses?

Inhoud en verloop van dit traject

Kalender

21 oktober 2021 om 14u:  eerstvolgende live masterclass. Inschrijvingen Rouwatelier zijn doorlopend beschikbaar. Toegang tot het lesmateriaal vindt je onder de knop ‘Leden’ waar je de verschillende modules terugvindt. Jouw persoonlijke toegangscode krijg je bij inschrijving.